O Nama

Smještena u srcu Hercegovine, porodična firma Jaffa-Komerc osnovana je 1989.godine. Od samih početaka u naš rad smo unosili puno ljubavi, pažnje i samoga sebe. Naša želja od početka bila je donijeti izgled i okus sa svjetskih plantaža. Počeli smo kao mali proizvođači i trgovci, a danas se možemo pohvaliti s preko 75 hektara obrađene zemlje. Nakon mnogo godina možemo zahvaliti svim našim kupcima, potrošačima i posjetiocima što su prepoznali naš trud.

Jaffa plantaže poznate su po svojoj kvaliteti, svojim proizvodima koji su protkani s puno ljubavi, te koji su 100% provjereni domaći proizvodi.

Napredujemo i educiramo se redovno kroz svjetske sajmove koje rado posjećujemo i usvajamo nove svjetske tehnologije kako bi ih pružili samo vama. Ponosni smo što iza sebe imamo mnoge uspjehe, mnoga priznanja koja nam daju vjetar u leđa da radimo nove i bolje stvari za vas.

Uzgoj najukusnijeg voća traži mnogo teškog rada, posvećenosti i odgovornosti.

Da smo pomno birali zemljište za naše plantaže svjedoči i činjenica da je u proteklim vijekovima na ovim površinama dozrijevalo najbolje grožđe od kojeg je rađeno svjetski poznato i nagrađivano vino.  

Naime, tradicija plantaža seže sve do 1882.godine i poznate braće Jelačić. Braća su na mjestu današnjih Jaffa plantaža uzgajali vinovu lozu i proizvodili najbolje vino, Žilavku i Blatinu. Bili su svjetski poznati, s mnogim nagradama iz Pariza, Beča, Berlina, Rima, Londona i mnogih drugih gradova. Zemlja naših plantaža, prozvana je zemljom “carskih vinograda”, jer su vino uživali na dvoru u Beču te u samom Japanu. O tome i danas svjedoče ostaci vinskog podruma koji se nalaze uz naše Jaffa plantaže.

 

Kada smo počeli s radom plantaža obećali smo da ćemo uvijek raditi na njihovom unaprijeđenju. I nismo odustali od te zamisli

 

Danas na našim plantažama možete pronaći bogat sadržaj za sve uzraste. Htjeli smo naš dio raja podijeliti i s vama, pa smo napravili šetnice kroz plantaže, pogodne i za vožnju biciklom ili pak našim vozićem, mjesta za piknik i mnogo drugih sadržaja za uživanje s vašim najmilijim. Za naše posjetitelje pripremili smo i edukativne ture kako bi detaljnije proučili kako nastaju naši proizvodi koje svi obožavaju. Slušali smo vas kad ste govorili kako vam je uvijek malo jedan dan na plantažama, pa smo odlučili riješiti i taj problem. 

 

U blizini plantaža smještene su najljepše kuće u prirodi koje nude mnoštvo sadržaja, kao što su bazen s grijanom vodom, oprema za roštilj, ljetna terasa te prostor za igru i uživanje. Garantiramo vam potpunu privatnost!

 

Legenda je još mnogo, a one se čuvaju samo za vas, dođite i okusite naš raj.

Naša Misija

… dosljedno nastaviti tradiciju proizvodnje najukusnijeg voća i pružanja najboljih usluga našim potrošačima. 

 

Naš trud i zalaganje učinili su našu misiju mogućom, a to je proizvoditi najukusnije voće i ponuditi vam najljepše od prirode? Putujući svijetom, opsežnim istraživačkim ispitivanjima o uzgoju u idealnoj klimi za svako pojedino voće i slušanje vaših želja. Rezultat? Savršeno slatko voće koje je postalo domaćin u kućama širom regiona i hiljade zadovoljnih potrošača. Mi vjerujemo da je smislen i plodan život izgrađen na temelju vjere, napornog rada i integriteta. Nakon mnogih razgovora oko stola za večerom, okupili smo se i razvili viziju porodično-poljoprivrednog gostoprimstva koje se usmjerilo na proizvodnju voća koje ima okus kao nijedno drugo.  

 

Osmijesi naših posjetitelja plantaža i smještaja u prirodi iz cijeloga svijeta te značajan rast poslovanja naveli su nas da budemo poznati kao poljoprivrednici koji su strastveno uzgajali voće najboljeg okusa i kvalitete.

 

Firma Jaffa komerc pri vođenju i planiranju svojih aktivnosti promoviše vrijednosti održivog razvoja. To radimo na način da sarađujemo s inicijativama civilnog društva s fokusom na podršku ženama i mladima. Posebnu pažnju dajemo izgradnji naše kooperantske strukture koja najčešće obuhvata veliki dio ruralnih područja Hercegovine, te na taj način doprinosimo borbi protiv siromaštva i poticanju zapošljavanja. 

Na polju širenja znanja i obrazovanja sarađujemo s velikim brojem obrazovnih institucija, a našim projektima i aktivnostima želimo educirati građane, posebno mlade kako bi ih upoznali s mogućnostima koje nudi moderna poljoprivreda. Edukativnim turama, danima otvorenih vrata i raznim radionicama želimo informisati mlade o njihovim mogućnostima i potaknuti ih na rad.

Šta naše voće čini tako dobrim i nas tako posebnim 

  • Da bismo vama ponudili najukusnije voće na svijetu, proputovali smo svijet. Posjete mnogim sajmovima u Evropi te mnoga partnerstva pomogli su nam da danas imamo najbolje voće na našim plantažama.

 

  • Odrasli smo poprilično otkad smo započeli 1989. godine, ali jedina stvar koja se nije promijenila jest naša posvećenost proizvodnji najkvalitetnijeg voća i želja za nuđenjem usluga svjetskih razmjera našim korisnicima. 

 

  • Svjesni smo blaga koje imamo i koje uživamo, a to smo htjeli priuštiti i vama. To je razlog zbog kojeg danas imamo prekrasne kuće u blizini naših plantaža koje su opremljene s bazenom, mjestom za druženje s vašom porodicom i prijateljima, te koje garantiraju potpunu privatnost. 

 

  • Posjetili smo mnoge rasadnike voćaka širom svijeta u potrazi za sortama koje su imale vrhunski okus. Nakon ručnog branja najboljih sorti, razvili smo poljoprivredne prakse koje su njegovale plod i štitile njegove najbolje kvalitete; što znači da se voće bere u pažljivo biranom trenutku kako bi na vašem stolu bilo savršeno za uživanje.