Aktivnosti Jaffa

Jaffa plantaže logotip

Hvala Vam što ste za svoj odmor i uživanje izabrali Jaffa Villu. 

Predstavljamo Vam nekoliko informacija koju mogu upotpuniti Vaš odmor.

Jaffa plantaže, vožnja vozićem

Posjeta Jaffa plantažama, berba voća i vožnja vozićem kroz plantažu.

Jaffa plantaže nude mogućnost upoznavanje prirode na poseban način. Uživajte u berbi voća, koje poslije vagate u Jaffa maloprodaji (naplaćuje se po redovnoj cijeni). Ovaj izlet je besplatan za sve goste Jaffa Ville.

*Vožnja vozićem za djecu stariju od 7 godina se naplaćuje. 

*Vožnja se naplaćuje 10 € po osobi

*Minimalna tura je 50 € sa vozom

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)

Vožnja quadom, iznajmljivanje na sat ili dan.

Dašak adrenalina, miris prirode i vjetar u kosu – vrijeme je da probate! Kojom god stazom da krenete nećete pogriješiti, sve su posebne na svoj način. Cijena za goste Villa: 100 KM/dan ili 50 KM/sat. 

*Obavezno potpisivanje izjave o odgovornosti i položena B kategorija. 

*Na raspolaganju 2 quada. 

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)

Jaffa plantaže, najam bicikla, slika bicikla

Najam bicikla za cijelu porodicu

Iznajmite biciklo, udahnite svjež zrak i napunite svoje baterije! Vožnja biciklom kroz Malo Polje, Blagaj pravi je hedonizam za sve koji vole outdoor aktivnosti i uživaju u prekrasnim hercegovačkim pejzažima. 

*Cijena 20 KM/dan 

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)

Jaffa plantaže, masaža

Masaža u Jaffa Villi

Dobra masaža i opuštanje odlična je za rješavanja stresa kojem smo svakodnevno izloženi. Vaš odmor neka bude potpun uz masaže koje nudimo: sportska, opuštajuća, maderoterapija, masaža određenog predjela. 

*Cijena po satu 60 KM. 

*Radnim danima od 17:00 

Vožnja kanuom rijekom Bunom

Vožnja kanuom po hladnoj rijeci Buni odlična je rekreacija tokom vrućih ljetnih dana. Šest kilometara dug family friendly kanu safari, na Buni uz roštilj na obali – zvuči kao savršen odmor. Samo 5 minuta od Jaffa Villa krije se predivno iskustvo ispunjeno adrenalinom i dobrom zabavom. 

*Trajanje od 2 – 4 sata.

*Cijena po osobi iznosi 25,00 KM bez ručka ili 45,00 KM sa ručkom.

*Dijeca do 7 godina besplatno, do 12 godina 50 % cijene.

Hyundai i10

Rent a car

Tokom odmora budite radoznali istražiti prekrasne turističke destinacije koje će vas oduševiti. Ukoliko vam je potreban prevoz posjetite stranicu: www.hyundai-rent.ba/bs/ . Jednostavno i brzo da automobila. 

Jaffa plantaže, penjanje u Blagaju, planina

Sportsko i rekreativno penjanje u Blagaju

Posljednjih godina u Blagaju, u neposrednoj blizini Vrela Bune i Tekije, razvija se penjalište koje privlači goste i sportiste iz regiona i svijeta. Bez obzira da li ste u penjanju sportista ili amater jedno je sigurno uživat ćete u ovom jednodnevnom iskustvu. 

*U cijenu je uključena oprema za penjanje i vodič, doručak, obilazak ferate.

*Cijena za 1 osobu 40 eura za 2 i više osoba 25 eura

* Više informacija dostupno na: www.blagaj-climbing.com 

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)

Jaffa plantaže, slika Tekije, Blagaj

Posjeta historijskoj jezgri Blagaja

Posjetite mjesto bogate kulturne i historijske baštine, te prirode koja plijeni vijekovima. Jedna od najpoznatijih lokacija koju možete posjetiti u Blagaju je Tekija smještena na vrelu Bune iz XVI vijeka, to je ujedno i mjesto gdje derviše obavaljaju posebnu vrstu molitve zikr. U Tekiji se nalaze posebne prostorije (turbe) gdje se čuva spomen na derviše Sari-Saltuku i Ačik-pašu. Kuća Velagića je još jedna lokacija pred kojom možete stati, riječ je o otomanskoj stambenoj arihtekturi iz XVII vijeka.

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)

Jaffa plantaže, Stari Grad Blagaj

Posjeta tvrđavi Stjepan gradu

Posjeta po zidinama Kule Herceg Stjepana Kosače je poseban historijski sat u prirodi. Nakon slatkog umora zbog penjanja dočekat će vas prizor koji oduševljava i koji ćete ovjekovječiti fotografijom. Utvrda u Blagaju je bilo omiljeno mjesto Stjepana Kosače, gdje je on najčešće boravio i vrlo izvjesno mjesto rođenja posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače. 

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)

Izvor rijeke Bunice

Šetnja uz Bunicu

Izvor rijeke Bunice predstavlja jedinstvenu atrakciju na području Hercegovine. Okružen je sivo-bijelim liticama visokim i do 200 m na kojim rastu raznovrsne biljne i endemske vrste. Smatra se da je vrelo Bunice najdublje u Europi a voda je poznata i po svom ljekovitom učinku na kožu i zdravlje. 

Za hitne informacije tel: + 387 61 741 853 (Elma)